torsdag 11 juni 2015

Bionaire Avfuktare

Bionaire marknadsför sig som ett företag som arbetar som pionjärer, perfektionister, innovatörer och idealister. Deras team tänjer kontinuerligt på gränserna inom teknik, innovation och design för att skapa exceptionella produkter som kan bidra till att göra din hemmiljö perfekt.

1977 blir  varumärket Bionaire introducerades i Montreal, Kanada.

Avfuktare från Bionaire

Avfuktare fungerar som en luftkonditionering som har både varma och kalla spolar i samma låda. En fläkt driver in fuktig luft från rummet över den kalla spolen för att kondensera fukten och fånga upp vattnet från luften. Luften passerar sedan över den varma spolen för att värma upp den till dess ursprungliga temperatur och blåsa den tillbaka ut i rummet.

Avfuktare BD10

Med denna avfuktare från Bionaire skyddar du ditt hem mot negativa effekter vid överdriven luftfuktighet, såsom mögel, svamp och fukt. Avfuktaren är konstruerade för hushållsbruk med olika funktioner, avfuktar 10 liter/dygn. Passar ytor på upp till 40 m2

Avfuktare BD20

Med denna avfuktare från Bionaire skyddar du ditt hem mot negativa effekter vid överdriven luftfuktighet, såsom mögel, svamp och fukt. Avfuktaren är konstruerade för hushållsbruk med olika valbara funktioner. Avfuktar 20 liter/dygn. Passar ytor på upp till 60 m2

Relativ luftfuktighet i procent

Det är viktigt att ha en ideal luftfuktighet i sitt hem. Bilden till vänster demonstrerar bra hur mycket fukt som behövs inomhus. Mellan 40-60% relativ luftfuktighet i %.

Mellan 0-40 % bildas Ozon produktion, allergi o astma, infektioner,virus och bakterier.

Mellan 60- 100 % Bildas allergi och astma, kvalster och svampangrepp och mögel.


Tips -  Håll koll på inomhusklimtatet med en hygrometer