onsdag 13 maj 2015

Att välja luftrenare

Det är inte helt enkelt att välja luftrenare, det finns många olika varumärken och modeller av luftrenare. Även olika typer av rening så som HEPA-filter eller jonisering.

Det första att ta ställning till är: Vad vill jag rena luften ifrån? Virus, pollen, mögel, starka dofter, matos, damm, giftiga gaser eller allmän rening. Läs noga igenom vad de olika filtren renar.

Har du allergi tycker jag att du ska välja en luftrenare som är rekommenderad av Astma- och Allergiförbundet, alltså svalanmärkta luftrenare. Det är vägledning för konsumenten i sökandet efter produkter som kan vara bra ur allergisynpunkt.

Nästa steg att fundera över är hur stor yta som ska renas. 

Beroende på i vilket rum du ska använda luftrenaren så är ljudnivån viktig att titta på. 

Du bör vara medveten om att alla luftrenare behöver underhåll för att fungera optimalt, rengöring av filter och sensorer enligt rekommenderade anvisningar. Viktigt är att det finns filter eller filterset att köpa till din luftrenare. 

Problem med inomhusluft är luftrenare en del i det arbete som behövs för bra luft, naturligtvis är bra ventilation och noggrann städning också viktiga komponenter!

På e-klok.se hittar du ett stor utbud av luftrenare!